Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal ve resmi bayrağıdır. Kırmızı zemin üzerine beyaz bir ay ve yıldızdan oluşan bayrak, ilk kez 1844'te Tanzimat döneminde Abdülmecit döneminde kabul edilmiş ve 29 Mayıs 1936'da Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır. 22 Eylül 1983 tarihinde çıkarılan 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile kriterleri belirlenmiş ve son halini almıştır.

Efsaneye göre bayraktaki kırmızı kan kırmızısıdır ve dökülen şehidin kanını temsil eder. Gece yarısı bu kana yansıyan ay ve yıldızla Türk bayrağının görüntüsü oluşur. Bu efsanenin 1389'da Birinci Kosova Muharebesi'nde geçtiği söyleniyor. Ayrıca İstiklal Marşı'nın birinci, ikinci ve onuncu kıtalarında Türk bayrağından bahsedilir.
Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal ve resmi bayrağıdır. Kırmızı zemin üzerine beyaz bir ay ve yıldızdan oluşan bayrak, ilk kez 1844'te Tanzimat döneminde Abdülmecit döneminde kabul edilmiş ve 29 Mayıs 1936'da Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır. 22 Eylül 1983 tarihinde çıkarılan 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile kriterleri belirlenmiş ve son halini almıştır. Efsaneye göre bayraktaki kırmızı kan kırmızısıdır ve dökülen şehidin kanını temsil eder. Gece yarısı bu kana yansıyan ay ve yıldızla Türk bayrağının görüntüsü oluşur. Bu efsanenin 1389'da Birinci Kosova Muharebesi'nde geçtiği söyleniyor. Ayrıca İstiklal Marşı'nın birinci, ikinci ve onuncu kıtalarında Türk bayrağından bahsedilir.
0 Yorum 0 Paylar 30 Kişi Görüntüledi
Sponsor
Medyadia Banner