Makale, bir düşünceyi doğru ifade edebilmeniz ve hatasız yazabilmeniz için elbette iyi bir şeydir. Üstelik bu oldukça tabii bir meseledir. Gerçekler belki bir iki hatanın üzerinden geçmesine izin verir. Ancak, yazım kontrolü olmadan yazılan bir metin sizi en iyi şekilde karakterize etmeyecektir. Makale denemelerinde biçim ve stil oldukça ikincildir. Evet, herkes yaratıcılığı sevebilir. Ancak, metin yalnızca temel gerçekleri içeriyor ise çaba boşa gitmeyecektir. İçerik bilinen en önemli şeydir. Fikir, düşünce ve duygular okuyucuyu ilgilendiren konu aslında budur.

Unutmayın! Bilgi vermek için makale yazıyorsunuz.

Makale sizin kişilik, beceri, mizacı ve karakterinizi anlatıyor. Doğru el yazısı (eğer çalışmanızı yazılı olarak gönderirseniz), hata olmaması mükemmel üslup sizi sorumlu çalışkan bir kişi olarak nitelendirecektir. Olağandışı yenilik veya yaratıcılığınızı; net tutarlı bir düşünce, rasyonalite ile konsantre olma yeteneği ve mantığı gösterir.

Son olarak bir parça olumsuzluk olabilir, bu dürüstlüğünüz ve cesaretiniz hakkında bilgi verecektir. Başlangıç paragrafı dışında herhangi bir paragrafta bir soruna tavsiyede bulunabilir, önerebilir ve çözüm sunabilirsiniz. Yazım dili ve üslubu ilgili okuyucuya göre olmalıdır. Bir makalede yalnızca üç paragraf olmalıdır. Giriş, orta paragraf ve sonuçtur.